megaminta.hu

Kosaram tartalma

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Megaminta.hu Kezdőlap Útmutató a használathoz

Útmutató a használathoz

 

Egyetlenegy sablon felhasználása végtelen sok lehetőséget rejt magába, tényleg csak a képzelet szabhat határt a megalkotható enteriőrök sokféleségének. Amíg még egy különleges tapéta is „szembejöhet” egy másik helyen, a stencilekkel előállított dekorációknál ennek a valószínűsége szinte egyenlő a nullával, mivel nem szab határt sem a tapéta esetében választható mondjuk 5-10 féle szín, hiszen itt több száz színt választhat egy mintához, illetve a minták elrendezése, kiosztása is rengeteg féleképpen  variálható. És akkor még nem is említettem hogy milyen egyszerűen alkothatunk hozzáillő ugyanolyan mintájú függönyt, párnát, asztali dekorációt, vagy éppen kanapét, és mindezt akár egyetlenegy sablonnal.

A sablonok mintáit felfesthetjük falra, hideg és meleg  burkolatra, kültérre és beltérre, ruhaneműre, használati tárgyra, világításra, bútorokra, autóra, egyszóval bárhová, csak a megfelelő festéket kell kiválasztani hozzá. A festék felhordása történhet sablonfestő ecsettel, mini festékhengerrel, sprayfestékkel, a kívánt hatás elérése szabja meg az alkalmazandó technikát. Nézze meg széles festékválasztékunkkat.

 

Használati utasítás

  1. Tervezze meg a kiválasztott minta helyét, pozícióját, az esetleges ismétlés módját.                                
  2. A mintának mindkét felét használhatja, így ki kell választani a kívánt oldalt, és odapróbálni a falra, illetve a festendő felületre. A felület legyen tiszta, egyenes és pormentes.
  3. A jelölőpontokkal jelöljük meg hegyes ceruzával halványan a minta helyét.
  4. A minta hátoldalát fújjuk be öntapadó ragasztó spray-vel, vagy ecseteljük fel a tubusos öntapadó fixáló ragasztót gondosan a felület hátoldalára, vigyázva, hogy ne hagyjunk ki részt, illetve hogy ne legyen vastag a ragasztóréteg. Várjunk, amíg megszárad a ragasztóréteg.                
  5. Ha megszáradt az öntapadó ragasztóréteg, helyezzük a sablont az előre megjelölt helyre, ügyelve, hogy az illesztőpontok találkozzanak. (Ajánlatos egy kis próbát végezni a felületen, hogy a festendő falra nem tapad e túl erősen a ragasztó, ha igen, egy vékony textilt helyezzünk a sablon tapadó felületére, annyiszor, hogy a megfelelő rögzítő hatást elérjük.)  Kreps szalaggal körben fixáljuk a sablont a helyén.
  6. Ha ellenőriztük, hogy a sablon minden része megfelelően tapad a felületünkre, kezdődhet a festés. A kívánt hatástól függően, ecsetelhetjük a festéket sablonfestő ecsettel, szivaccsal, vagy festhetjük mini festőhengerrel, óvatosan, egyszerre mindig csak kevés festéket használva, hogy ne folyjon meg a felületen. Ha sprayfestéket használnak, akkor is inkább egy-két vékony réteget alkalmazzanak, a megfelelő fedésig.
  7. Ha a festék kissé megkötött, már nem folyik, akkor levehetjük óvatosan a sablont.
  8. Ha azonos színnel festünk, használhatjuk tovább a sablont, felhelyezve a következő jelölőpöttyhöz.
  9. Ha más színnel festünk, vagy már nem festünk a sablonnal egy ideig, akkor a festék fajtájától függően, tisztítsuk le a sablont langyos szappanos vízzel, benzinnel, vagy nitrohigítóval. Az öntapadó felületet is lemoshatjuk benzinnel.
  10. A sablont ezután tekerjük fel, és tegyük vissza a tárolójába, a legközelebbi használatig.